søndag 6. november 2011

Mongolpiplerke - Mølen

Dro av gårde tidlig søndag morgen for å ta en stille og rolig fuglefototur til Mølen, ikke ante jeg at det var observert en sjelden piplerke i området. På mølen var det fuglefotografer og fuglekikkere overalt, og årsaken var denne lille uskyldige fuglen. Den ble etter masse diskusjon og vurdering av lyd osv. artsbestemt til mongolpiplerke( i så fall må den ha like dårlig retningssans som kjerringa), kunne være en tartarpiplerke men det var lite sannsynlig. Altså hadde jeg "sannsynligvis” tatt bilde av en meget sjelden fugl. så selv om bildet ble dritdårlig med greiner og bevegelses-uskarphet så må jeg bare legge det ut. (beklager) (Fuglen har status S*** i fugleboken min dvs bare ett eller noen få funn hvert tiår, eller enda færre)


Er mer fornøyd med er dette bilde av en fjellvåk som fløy over oss mens piplerke diskusjonen gikk som hardest.6 kommentarer:

 1. Flott bilde av fjellvåken, ja dette kan du virkelig være fornnøyd med.
  Gratulerer!!

  ottar

  SvarSlett
 2. hei Morten, den piplerka har jeg ingen formening om men Fjellvåken var knallbra. Gode rovfugl bilder er noe spesiellt :o)

  SvarSlett
 3. Nydelig bilde av fjellvåken. Gratulere med den sjeldne mongolpiplerka. Godt jobbet!

  SvarSlett
 4. Jeg liker det nederste bilde. Bra.

  SvarSlett
 5. Flott av fjellvåken :) artig du traff på den sjeldne lille også
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer, burde vel egentlig brukt tiden på å få ett brukbart sidensvansbilde (var masse sidensvans der ute). Piplerka er vel mer en kuriositet, men en blir jo litt rivi med vet dere.

  SvarSlett