lørdag 26. november 2011

Skjeggmeis del II

Endelig lørdag og nye fotomuligheter, dagens mål var skjeggmeis hannen. Sto opp tidlig for å være på plass før soloppgang. Hjemme var det stille og fint men på Mølen blåste det skikkelig. Hadde følelse av at takrørene beveget seg med lysets hastighet. Selvfølgelig gjorde de ikke det, men jeg var veldig i tvil på om jeg ville klare å fange fuglen uten bevegelsesuskarphet. Heldigvis ble lyset ganske bra så jeg fikk lirket lukkerhastighet ned i 1/1000s og vel så det.  Deilig å ha en linse som er like skarp med full blenderåpning som nedblendet. Ikke fullt så deilig å ha et kamerahus som ikke er begeistret for høy iso.

Etter å ha funnet en strategisk plass var det bare å rigge seg til med kaffekoppen i den ene hånden og kikkerten i den andre. I sånne stunder kan en bare sitte og nyte livet. En snau time senere var det noe som beveget seg i kanten av takrørskogen. Det tok ikke mange sekund før jeg kunne konstatere at det var to skjeggmeiser en hunn og en hann, griseflaks.  Med stativet på skulderen smøg jeg meg innpå og innefor skuddhold fyrte jeg av med 8fps, regnet med at i hvert fall noen av bildene ville bli skarpe. 

18 kommentarer:

 1. Fine bilder av skjeggmeisen. Utrolig flott fugl.
  Nr 1, 3 og 4 ble mine favoritter her.

  SvarSlett
 2. Drømmebilder av en flott fugl. Synes Skjeggmeisen er en eksotisk art til å være på våre trakter. Likte det første og siste best, god gjort at begge ble skarpe i det siste.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 3. Fine disse bildene av skjeggmeisene også.

  Ketil

  SvarSlett
 4. Ja her fikk du noen flotte bilder av denne vakre fuglen, likte alle men det første ble ekstra fint. Kan tenke meg du var fornøyd etter denne opplevelsen.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Hei!

  Flott serie av skjeggmeisene. Gode tekniske bilder med fint novemberlys. Utfordrende å fotografere fugl i takrør, mye greier på kryss og tvers som kan lure AF.Var dette på Mølen?

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer, jarl: det var på nevlungstranda, den ligger rett ned for den ytterste parkeringsplassen på mølen, der surferne holder til. De er sikkert der i morgen også, lykke til

  SvarSlett
 7. Nyydelig! Jeg kommer på besøk ;-)

  SvarSlett
 8. Skal si du fikk fine bilder av hannen også. Bra teknisk var det også. Og ikke minst et veldig fint lys, noe som er mangelvare her oppe i trøndelag om dagen.
  Og som du sier, så skal man nyte ventetida også.

  Tommy S

  SvarSlett
 9. Hej Morten!
  Jag sitter och njuter av dina otroliga bilder av skäggmesen.
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvarSlett
 10. Vilken tur att de kom. Helt fantastiska bilder fick du av dem, så vackert när de sitter i vassen.

  SvarSlett
 11. Flotte bilder av denne vakre meisa. Meget bra når en tenker på hvordan vinden var i går..
  Håper den er der når det blir litt mindre vind for da må jeg ut å prøve..:)

  SvarSlett
 12. Skjeggmeisen ja, en vakker fugl som du har fått mange fine bilder av.

  Ruben

  SvarSlett
 13. Artig å se flotte bilder av denne for meg eksotiske arten. Veldig vakker fugl som jeg kunne tenkt meg å fotografert!

  SvarSlett
 14. Hei Morten

  Du verden her har du fått mye bra av skjeggmeisen samt i innlegget under!!!
  En utrolig vakker fugl som og henger høyt blant de fuglene jeg ønsker å kunne knipse. Har noen helt få her men det er ikke lett selv med bruk av lyd.

  Godt jobbet!!!!

  Mvh Rune

  SvarSlett
 15. Beautiful series! Like the tones and your work with the light, Morten.

  SvarSlett
 16. Fint igjen Morten, med nr 1 som favoritt!
  Rune

  SvarSlett
 17. Fin serie!!
  Får lyst til å rydde plass på lista over fotoaktiviteter for å få dette med seg i vinter.

  Kåre

  SvarSlett
 18. Flott skjeggmeis motiver du har foreviget her. Misunner deg litt :) Skal nok ditt en tur i løpet av året eller neste år. Takk for titten.

  duy

  SvarSlett