torsdag 23. juni 2011

Hagen min - Børsesjø

Da var det endelig ferie, fikk lyst til å lage et siste blogginnlegg før vi i morgen starter på ferien delI. Har rasket sammen en del bilder som er tatt hjemme i hagen og ved Børsesjø. De har liksom ikke passet inn i innleggene tidligere. Starter med en fugl som har blitt en av mine favorittfugler nemlig rødstjerten, fikk ett bilde fra en vinkel som virkelig viser de flotte fargene. Synd at bilde er rotete med for mange greiner på kryss og tvers, men jeg fjerner ikke greiner i PS jeg nei.


I forhold er hunnen ganske unselig og kjedelig


En annen fugl jeg så for første gang for noen dager siden og som også er ganske fargerik er buskskvetten, langt hold men jeg syntes sivet og bakgrunnen er ganske tøff.Andre fugler en kan se ved Børsesjø er enkeltbekkasin, fiskeørn, sangere, erler osv.


Hater blå bakgrunn men jeg har klart å motstå fristelsen til å manipulere bildet.


90% sikker på at dette er en myrsanger, før eller seinere kommer jeg til å bomme på sniper eller sangere og da håper jeg at noen sier fra.


Gulerle


God sommer til alle fuglefoto nerder, tar med meg 20kg data og  fotoutstyr på ferie så det kan blir gøy.
morten

7 kommentarer:

 1. Heisan,

  Ikke mulig ut fra bildet å si om det er myr eller rørsanger, så du må isåfall støtte deg til sangen som er ekstremt forskjellige!
  Buskskvetten likte jeg også :-) Også enig med at rein blå himmel som bakgrunn ikke er av det gildeste, men fugler i flukt har ofte akkurat det da...pluss for tang i klørne!

  God ferie Morten

  Mvh Rune

  SvarSlett
 2. Sangeren var ikke rødbrun over stjerten mer lys gulbrun, sangen hørte jeg ikke, var både rørsangere og myrsangere i området.

  SvarSlett
 3. Fina bilder ! Kan inte heller säga vilken sångare det är, men säkrast är nog helt klart att ta det på sången.
  Ha en fin ferie !

  SvarSlett
 4. Uten sangen er det nesten umulig å skille de to artene da draktkarakterene overlapper hverandre!
  Rørsanger har hakkete mekanisk sang mens myrsangeren KUN imiterer andre fugler og gjør det i et forrykende tempo. Kan likne litt på gulsanger hvis du kjenner den, bare mye mye raskere...

  Rune

  SvarSlett
 5. Hei

  En håndfull flotte bilder før ferien dette.
  Fint bilde av buskskvetten der du beviser at fuglen ikke trenger fylle bildeflata for at det skal være et godt fuglebilde. Og flott av både bekkasin og fiskeørn. Men best liker jeg nok bildet av rødstjerten. Det er en utrolig flott fugl.

  Tommy S

  SvarSlett
 6. Nice pictures, Morten.

  I am also a lover of nature photography.

  The image of the osprey with the little branch for nesting is superb.

  Warmest Greetings from Andalusia (Southern Spain).

  SvarSlett