onsdag 30. juli 2014

Nationalpark Thy - Danmark

Jaggu ble det danmarkstur i år også, en snartur til vest jylland fra mandag til onsdag. Avtalen med samboeren var at hun skulle shoppe mens jeg skulle ta en rundtur i nationalpark Thy. Hadde dermed hele tirsdagen for meg selv til rekognosering og fuglefoto, ble ganske mye kjøring 260 km i løpet av dagen men også tid til foto. Første stedet jeg besøkte var Vejlerne rett utenfor selve parken. Her hekker det bla. skjestork en art vi ikke har i norge.
(Klikk på bildene for å se stor utgave)

Selv om ungene var blitt ganske store maste de på mat, det så ganske dramatisk ut når ungene puttet det store flate nebbet i halsen på foreldrene, ikke rart at de gulpet opp en godbit eller to.
Etter storkefoto gikk turen videre til han vejle hvor det blant annet er vannrikse, rødrum,sivhauk og skjeggmeis. I motsetning til hos oss som ser skjeggmeis vinterstid hvis vi er heldige er dette hekkeområde. Ble ønsket velkommen av en hel meisefamile som satt på taket og rekkverket til fotoskjulet.Ble så imponert over anlegget med kamuflasjehytte, utesitteplasser og gangveier at jeg for en gangs skyld byttet ut telelinsen med vidvinkel. Tenk om vi kunne fått noe lignende her hjemme.ungene var mest nysgjerrig og poserte villig for fotografen,

Foreldrene var mest opptatt av å sanke mat


For sikkerhetsskyld satt Sivhauken å ventet på baksiden av skjulet i påvente av norkse fuglefotografer. :) og ikke nok med det, den kom for å vise meg musen den hadde fanget.Etter vejlerne gikk turen videre til Hanstholm, hvor jeg fulgte kystveien til Agger Tange. Her ble det mest kjøring siden jeg hadde brukt for mye tid på første stopp. Tok meg imidlertid tid til et stopp på tangen hvor noen dansker hadde sett silkehegre dagen før, dessverre var hegren borte. Ble fortalt at tangen var best høst og vår under trekket men at det hekket arter som brushane, rødstilk …………., kanskje en bra plass for tidlig Danmarkstur neste år.
Så en del rovfugler når jeg kjørte tilbake til thisted men fikk kun stoppet for å foreviget denne Tårnfalken. Flott tur selv om den ble kort, skal garantert forsøke meg på fuglefototur til Danmark ved en senere anledning.

6 kommentarer:

 1. Det var flotte bilder!Skal si du møtte på mangen forskjellige arter!Skjeggmeisen skulle jeg likt å se live!Artig liten fugl.Mvh Anita

  SvarSlett
 2. Flott knippe du viser her, nydelige fugler, artig å samle hele skjeggmeisfamilien på ett brett

  SvarSlett
 3. Wow! Så flott serie av bilder du viser her!

  Får virkelig lyst på en tur jeg også!

  Mvh Knut

  SvarSlett
 4. Høres ut som du koste deg denne dagen Morten. En hel dag for deg sjøl! Luksus.
  Fine bilder dette. Du traff skikkelig bra på Gråhegra i flukt. Skjestorkbildene synes jeg ble flotte.
  Likte godt bilde nr. 4

  SvarSlett
 5. A stunning and beautifully varied post. Spoonbills but especially the males beard I love. Also a nice harrier in flight also with a kestrel and a beautiful blue heron. Very nicely done.
  Greetings, Helma
  ****************
  En fantastisk og vakkert variert innlegget. Bills men særlig menn skjegg jeg elsker. Også en fin harrier i flukt også med en tårnfalk og en vakker blå hegre. Veldig pent gjort.
  Hilsener, Helma

  SvarSlett
 6. Fin bilderie fra et flott område, likte godt nr 1,4,og7

  SvarSlett