søndag 6. oktober 2013

Hærfugl - Jomfruland

Hadde tenkt å bruke helgen på å jobbe med fuglekonger men slik ble det ikke. På vei til fuglekongeskogen så jeg nemlig en hærfugl(kjente den igjen fra fugleboka) som jeg rett og slett bare måtte ha bilde av. Dessverre var den i et område med mange turgåere så det ble til at jeg brukte mye av dagen på å lete den opp. Det er første gang jeg ser hærfugl så dette var morsomt, en fargerik og flott  fugl, synd den ikke hekker i norge.
Fikk desverre feil kameravinkel på de første bildene som var på "ganske greit" hold, var umulig å få det bedre på grunn av et gjerde mellom meg og fuglen. Varmedis, hardt lys og håndholdt 700mm i kinkig stilling er  også med på å trekke ned resultatet, men det er nå en hærfugl da. 
Klikk på bildene for best mulig visning.


16 kommentarer:

 1. Kjempeflott serie av en fugl jeg aldri har sett!

  Må være gøy å ha opplevd dette.

  SvarSlett
 2. Oj, hvilket høydepunkt det må ha vært. Supre bilder.

  SvarSlett
 3. Jøsses, gratulerer Morten, det var eksotiske saker på våre breddegrader...og så å få flotte bilder av den også, det var godt gjort. Ser også ut til at den nye linsa holder standarden.

  SvarSlett
 4. Dette var veldig bra, kjempe bilder av en fugl som en sjeldent får oppleve på våre kanter. Likte godt bilde nr 5, da ser en virkelig hvor flott hærfugl er.

  SvarSlett
 5. Åhh.. så vackert!! Det är bara att gratulera till en fantastiskt vacker bildserie!
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvarSlett
 6. Fantastisk Morten, det er bare å ta av seg hatten for det du har presentert den siste tiden. Flotte bilder av en sjelden gjest på disse kanter. Enig med Robert i at det nye objektivet ser ut til å virke kanon, så nå må jeg bli ferdig med verandaen så jeg kan få testet skikkelig din gamle 500.

  SvarSlett
  Svar
  1. tror ikke du vil se forskjell på sånne bilder som det her

   Slett
 7. Gratulerer Morten. Godt å se noen som jobber med å få tatt gode bilder av sjeldne fuglearter og ikke bare dokumentasjonsfoto. Tror ikke jeg har sett så gode bilder av Hærfugl før. Godt jobba!
  mvh Esben

  SvarSlett
 8. Det er ikke mange som har Hærfugl på brikka. Synes du har lyktes godt tross vanskelige forhold.

  SvarSlett
 9. De var ju mycket fina bilder på den raritet. Har ni den i Norge? Har aldrig sett den här nere.
  Grattis !

  SvarSlett
 10. Takk for kommentarer, griseflaks å treffe på en så sjelden fugl. Tror kraftig pålandsvind i flere dager var medvirkende årsak. Meg bekjent er dette en fugl en ikke treffer på i norge bortsett fra i trekkperioder.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med hærfuglen, synes du fikk bra bilder av den sjeldne gjesten.

  SvarSlett
 12. Grattis med flotte bilder av denne sjeldne gjesten.

  SvarSlett
 13. Gratulerer med flotte bilder av hærfuglen. Må være en stor opplevelse både å se og oppleve denne sjeldne fuglen her i Norge. :)

  SvarSlett
 14. Hei!
  Hadde besøk av hærfuglen hjemme i våres men bildene jeg fikk er langt i fra det du viser her. De tre første pluss det siste er jo av god teknisk kvalitet. Alltid moro med sjeldenheter og du fikk virkelig festet den til brikka her.

  SvarSlett