mandag 19. september 2011

Svarthvitfluesnapper i hagen

Siden dagene har blitt kortere og det ikke har blitt så mye tid til foto i det siste, sitter jeg å ser på bilder fra i sommer. Et prosjekt jeg hadde var fluesnapper i hagen. Ikke noen stor sensasjon men det er første gang de hekker her hos meg. Oppdaget dem først ved at de jaget bort blåmeis og kjøttmeis. Et nydelig par.


Fant raskt ut at her måtte jeg bare teste Camoteltet (noe som viste seg å være helt unødvendig). Kjærringa sa er det nødvendig, og naboene visket hva er det der? Det er et camotelt han må være sprø.


Etter noen timer i camotelt og noen flått senere ble det en del bilder, ungene fikk jeg aldri se. I starten mens ungene var små var det stort sett hannen som fanget maten mens hunnen matet i fuglekassen, etter hvert matet de begge to. Imponerende å se fluesnappere på jakt, utrolig raske og manøvrerbare

5 kommentarer:

 1. Hei Morten. Svarthviten er utrolig flott fugl, og her synes jeg du har fanget den i flotte positurer. Spesiellt fint var det første og femte bildet synes jeg. Jammen er du heldig som har skogen så tett innpå huset...og drit i naboene, det er vel ikke no rart i å ha et camotelt i hagen og sitte de i noen timer av og til?

  SvarSlett
 2. Fluesnapperen kan være hissige fugler ja, det er sikkert.
  Nydelige bilder. Spesielt 3, 5 og 6 liker jeg svært godt. Moro når man kommer innpå privatlivet dems på denne måten.

  Tommy S

  SvarSlett
 3. God kveld Morten,

  Flott serie dette. Bilde nr 1 og 6 likte jeg spesielt godt!!
  Alltid moro å bla igjennom eldre bilder :-)

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer, naboene vender seg vel til at det er fuglefotografer i området, og at de ikke oppfører seg som "normale" mennesker. Har skogen som nærmeste nabo på baksiden av huset, men det er egentlig ikke så mye fugler der, får vel starte med litt foring.
  morten

  SvarSlett
 5. Hej!
  Vilken härlig serie på de mycket vackra fåglarna.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvarSlett