søndag 9. november 2014

Nattergal

Nattergalen er en fugl som høres godt men den er ikke fullt så lett å få øye på og den er heller ikke veldig atraktiv som fotomotiv. Årsaken er vel sannsynligvis at utseende ikke står i stil til sangen. Sangen er høy og vakker mens fuglen er liten og kjedelig. Forsøkte noen bilder med lange lukkertider for å få fram sangteknikken der overnebbet er nesten helt i ro mens undernebbet beveger seg med en vanvittig hastighet. Bildene ble tatt i mai ved børsesjø i skien.
Klikk på bildene for å se stor utgave






7 kommentarer:

 1. Fine bilder Morten, likte godt d første m langlukkertid.

  SvarSlett
 2. Nattergalen høres godt, men er ikke lett å få i åpent lende for et blikskudd som disse, spesielt de to første ble veldig bra synes jeg.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av en vanskelig art. Fint og varmt lys.

  SvarSlett
 4. Sangen av nattergalen er flott å høre, men fuglene selv dessverre har jeg aldri sett i virkeligheten. Veldig fin serie du har her nattergalen med vakre omgivelser.
  Hilsen, Helma
  **************
  The song of the nightingale is great to hear but the birds themselves unfortunately I have never seen in reality. Very nice series you have here the nightingale with a beautiful setting.
  Regards, Helma

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av en vrien art å få på godt fotohold. Likte veldig godt de 2 første. Her var det fint lys og god bakgrunn. Bra!

  SvarSlett
 6. Denne er ikke lett å få bIlde av. Imponerende serie der det første er min favoritt.
  Gratulerer!!

  Ottar

  SvarSlett
 7. Superflotte bilder dette!
  Sikkert også tatt med blitsene dine?

  SvarSlett