tirsdag 10. juni 2014

Lunde - Hornøya

Lundekolonien på Hornøya var hovedmålet for årets Finnmarkstur, tror 80% av bildene som ble tatt var av Lunde og spesielt mange ble tatt av Lunde i flukt, en del med lange lukkertider. Lunde er en fargerik fugl som det er morsomt å fotografere, jeg kunne gjerne fortsatt en uke til men det var det ikke så lett å få til dessverre. Uvant for oss søringer å komme så nær fuglene som vi gjorde i fuglefjellet, tror det er første gang jeg har byttet ut 500mm med 70-200 uten bruk av kamuflasje. Fuglefjellfoto var morsomt et minus var fugleskitten, neste gang tror jeg at jeg skal ha med meg ekstra bukse til hjemturen. Litt flaut å reise med fly når en lukter en kombinasjon av sildoljefabrikk og utedass.
Klikk på bildene for best mulig visning.





Det var et flott syn når lundene kom inn fra havet på kvelden, det blå lyset skapte en flott stemning.




Noen var mer opptatt av reirbygging enn mat, mulig det er et sjekketriks.







33 kommentarer:

  1. Bra av Lundefuglen det Morten, synes at bilde nr 12 skiller seg ut, skikkelig tøft med regnværet i mot fuglen.

    SvarSlett
  2. Fantastiska och vackra bilder på lunnefåglarna. Flygtbilderna är ju perfekta. Blåtonerna är så vackra men den näst sista i snö (regn?) är läcker.

    SvarSlett
  3. Fine serie av den vakre Lundefuglen

    SvarSlett
  4. Super serie av Lundefuglen, og her blir favorittbilder 11 og 12

    SvarSlett
  5. Gohhhhh .... I do not do it after you Morten.
    Great picture of the puffin.

    SvarSlett
  6. Flotte bilder av lundefuglen på Hornøya Morten! Gode eksponeringer og flott skarphet. Likte veldig godt bilde nr.12. Synes også bilde nr. 1 er et utrolig godt bilde med det fargerike gapet.

    SvarSlett
  7. Fantastiskt vacker fågel och bilder likaså!
    Ha det gott på dina fototurer! /Bea

    SvarSlett
  8. Dette var flotte bilder av den vakre fuglen!

    Ottar

    SvarSlett
  9. takk for kommentarer, hyggelig å få tilbakemelding når en har jobbet så mye for bildene som jeg har med disse, har latt noen være i overkant blå men det passer bra med lyset som var når de ble tatt.

    SvarSlett
  10. Flott serie av lundefuglen, Hornøya er virkelig en flott plass.

    SvarSlett
  11. Høykvalitet fra topp til bunn. En fryd å bla seg igjennom disse bildene.

    God sommer.
    Knut Børge

    SvarSlett
  12. Nydelige bilder av høy kvalitet av en meget vakker fugl!

    Mvh Knut

    SvarSlett
  13. Oj, oj, oj! Så många väldigt fina bilder på helt otroligt vackra fåglar i både detta och tidigare inlägg! De flesta av dem har jag aldrig sett. Där jag bor, i södra Sverige, är det helt andra arter, så jag njöt mångdubbelt av dina bilder.

    Jag såg, att du lagt dig som följare till min trädgårdsblogg Bakom häcken men om det var fåglar du ville se, vill jag berätta att jag har börjat samla mina fågelfoton på en separat fågelblogg, Mina fågelbilder.
    Skön sommar!
    Eva

    SvarSlett
  14. En flott serie av vår lille papegøye:) Ser på de andre innleggene fra Hornøya og at du ikke har ligget på latt siden men jobbet virkelig godt. Det er en fryd for øye alt sammen!

    Mvh Rune

    SvarSlett
  15. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên dịch vụ cho thuê máy photocopy màu hoặc bán máy photocopy màu uy tín, giá rẻ tại TP.HCM và giải đáp máy photocopy nào tốt nhất cũng như link download driver toshiba 456 chính xác.

    SvarSlett