tirsdag 29. april 2014

Hornøya - hjemreise langs varangerfjorden

Da har jeg vært på Hornøya i et fantastisk fotovær, snø, regn og  sol skiftende fra minutt til minutt uten forvarsel. I tillegg var det lite vind. Øya må være det perfekte sted for fuglefotografer med masse motiv og fotomuligheter, fuglene var så tillitsfulle at en kan komme på noen meters avstand uten at de reagerer på det. Reiste med Robert Espeseth oppover på onsdag 23.4, vi tok fly fra Gardermoen til Kirkenes og leiebil videre til Vardø. Skyssen ut til øya tok bare 10min, tidspunkt for avreise kan avtales med Vardø Havnevesen.  Havnevesenet var skikkelig fleksible og ventet på oss slik at vi rakk kjøreturen + å handle proviant. En service en sjelden får her i Sør. Har vært i Finnmark hver sommer de siste 10 årene og jeg må si jeg blir mer og mer begeistret for landsdelen. Hyggelige folk og fantastisk natur.

Ulempen denne gangen var at jeg tok alt for mange bilder ca 6500, kommer til å bruke uker på å redigere å slette. Derfor tenkte jeg at jeg skulle starte med et blogginnlegg om hjemturen siden den er enklest.

Strategien vår var å bruke lang tid langs Varangerfjorden for å om mulig få bilde av  Stellerand, Praktærfugl, snøspurv og eventuelt rovfugler. Nå ble det kort tid mellom rovfugl alarmene fra passasjersetet, Robert så rovfugler hele tiden og innimellom måtte jeg sveive ned vinduet for at han skulle ta fluktbilder i fart. Fikk da en 600mm rett foran nesa som jeg til tider måtte flytte på for å se veien. Heldigvis var det ikke mye trafikk så det gikk bra. Tror ikke jeg ville forsøkt den varianten i oslotrafikken.

I starten var det ganske tett snøvær så det begrenset fotomulighetene noe, men vi klarte ikke å la vær å ta bilde av havørner som dukket opp.
Klikk på bildene for best mulig visning.Etter 7 mil  ble det stopp i Vadsø for Stellerand safari, finkjemmet havneområdet med kikkert og vi fant ganske fort en stor flokk, hadde flaks og fikk noen fluktbilder.


Merkelig å se hvordan de kommer opp av vannet etter dykk, nesten som å slippe en kork fra flere meters dyp. Se fuglen i bakgrunnen.Reiste videre til Nesseby kirke hvor vi blant annet fant snøspurv.
Var framme i Kirkenes 22 hvor vi overnattet på Barents frokosthotell, utrolig nok måtte vi lage frokosten selv.
Neste morgen sa hurigruta farvel.Fortsetter med Lunde, alke, teist, toppskarv eller lomvi neste uke.


12 kommentarer:

 1. A very beautiful photos and blog.
  Best wishes: Geraldo

  SvarSlett
 2. Lett å forstå at denne turen var vellykket. Flott bildeserie du har lagt ut. Blir spennende å se neste blogginnlegg.

  SvarSlett
 3. Takker for turen Morten, mye etterarbeid å gjøre nå. Fine bilder du har plukket ut her, havørna i snøværet er konge :-)

  SvarSlett
 4. fantastisk, likte spesielt serien av snøspurv, nydelig fugl, må nok nordover igjen ja, enig om at det er en flott landsdel

  SvarSlett
 5. Fine bilder du viser fra hjemreisen, synes havørna ble veldig bra, der den sitte i snøværet. blir spennede å se neste innlegg. Må nok nordover en gang :-)

  SvarSlett
 6. Ai ai ai. Så det er det guttane har drevet med. Skal si det blei noen skikkelig flotte bilder. Likte veldig godt stellerandbildene. Snøspurven på steinen blir alikevel min favoritt. Ser fram til neste innlegg :-)

  SvarSlett
 7. Litt av en tur dere har vært på :) Bildene av snøspurven er flotte .

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte bilder fra en tur som ser ut til å ha vært topp. Snøspurvbildene var fantastisk flotte, og enig med Esben at bilde av snøspurven på steinen var favoritt.

  SvarSlett
 9. Ble reisesjuk nå ja ;-) Flotte bilder.

  SvarSlett
 10. Veldig mye bra her! Likte særlig godt bildene av de mange snøspurvene!

  SvarSlett
 11. Varierte og flotte bilder av arktiske arter. En fototur til våre nordlige strøk er absolutt ikke å forakte. Hvis dette er fra "hjemreisen" lurer jeg jaggu på hva dere har fått ut av selve oppholdet ;)

  SvarSlett
 12. Så du tok en masse bilder, og så må du finne ut, slette og redigere. Dine bilder i snøen, jeg tror virkelig gjort fanta selv. Disse få snøflak gjør bildet bare litt bedre. Dere fugler er fanta selv. Vakker komposisjon, lys og vakre farger.
  Vennlig hilsen, Helma
  ************************

  So you took a lot of pictures and so then you need to figure out, delete, and edit. Your photos in the snow, I find really done fantasist itself. These few snowflakes make the picture just slightly better. You birds are fantasist itself. Beautiful composition, bright and beautiful color.
  Sincerely, Helma

  SvarSlett