tirsdag 14. januar 2014

Hornborgasjøen

Siden det er fototørke og lange mørke kvelder har jeg funnet fram bilder som er 8 mndr gamle. Tok dem når jeg besøkte Hornborgasjøen i fjor vår sammen med Trond Scandisk Olsen (Han fikk nytt mellomnavn etter å ha fylt bildebrikke på bildebrikke i rekordfart). Besøkte sjøen tidlig i april noe som normalt er en bra tid, i 2013 var det imidlertid litt tidlig pga kald vår og vedvarende motvind for tranene. Det ble sakt at mange av dem satt værfast et sted i Tyskland. Selv om ikke antallet var så stort som normalt var det allikevel imponerende nok.
Klikk på bildene for stor utgave


For de ivrigste var det mulig å leie fotoskjul, en måtte imidlertid sitte fra kvelden og hele neste dag.


Ble allikevel noen bilder selv om holdet ble vel drøyt

11 kommentarer:

 1. Jøss har jeg fått nytt "mellomnavn" hehe. Trodde du ikke kom til å legge ut fra turen, men bedre seint enn aldri. Synes de to siste ble bra, ikke bestandig lett å få "rene" bilder av kurtiserende traner blant mylderet av fugler. Går å lurer på ny vår tur, må si Finnmark frister! eller fjellet her hjemme.

  SvarSlett
 2. Ja det er mange spennende reisemål, aktuelle vårtur prosjekt er Hornøya, Runde, Skagen. tidligtur til finnmark hadde vært morsomt men jeg er litt usikker på overnattingsmuligheter i Vardø og hvor væravhengig en er.

  SvarSlett
 3. Mye fuggel der...ser umulig ut å få et reint skudd på noe, synes siste ble best.

  SvarSlett
 4. Overnattingsmuligheter i Vardø året rundt, og du er totalt væravhengig for å komme ut til Hornøya, vi måtte vente 4 dager for å komme ut...
  Ikke lett å velge fotografisk reisemål her i Norge, mye spennende å velge imellom :-)
  Rune

  SvarSlett
 5. Endelig kom bildene dine fra Hornborgasjøen. Lurte på om du fikk noen :-) Jepp, det var kaldt ja, Isen lå også tjukk på sjøen. Husker spesielt godt en kar som var litt ekstra sliten søndag morgen :-) Flotte bilder. Likte spesielt godt fluktbildet.

  SvarSlett
  Svar
  1. PS! Kan anbefale Runde. Har vært der og det var en flott opplevelse. Mye fugl. Fikk noen fine bilder og nærmøter med storjo. Jeg kom litt for nærme kyllingen som lå i gresset. Spenstig opplevelse.

   Slett
 6. Flott serie fra Hornborgar som det var vanskelig å ta ut favoritt, men lander på 3 og 5. Ja det kunne vært artig med en tur, enig i at det er mange muligheter.

  SvarSlett
 7. Jeg har alle bildene i den flotte utsikten, og jeg tror de er store.
  Den flygende kran i det første bildet er flott, men de siste tre bildene. Stor klasse
  Kompliment.
  Regards, Helma

  SvarSlett
 8. Åhh... så vackert! Längtar till vårens fågelflyttning och alla vårspel.
  Underbart i bild!
  Ha en fin dag /bea

  SvarSlett
 9. Riktigt fina bilder på Tranorna Morten!
  Kanske blir det nytt ett nytt besök till Hornborgasjön i år:=)
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 10. Her har du fått en knallbra serie av Tranene, likte alle men best det første.

  Ottar

  SvarSlett