lørdag 2. mars 2013

Havørn på Telemarkskysten

Det er ikke så ofte en ser Havørn på Telemarkskysten, i helgen var jeg så heldig at jeg så to stykker. Synd at jeg ikke hadde en fisk eller to i lomma. Holdet ble for langt til at bildene ble bra men jeg skal forsøke meg igjen senere. Rovfuglfoto uten åte er ikke spesielt enkelt.
13 kommentarer:

 1. Hi Morten,
  beautiful aerial shots .. like it very much
  greetings Frank

  SvarSlett
 2. Hei.
  Artig å treffe når en minst venter det. Får håpe de slår seg til ro og at det blir noe hekking.. Da er det bare å skaffe seg båt og ut å kaste fisk..:)
  Godt jobbet.

  SvarSlett
 3. Har ventet på at noen skulle få bilder av havørna her ved Telemarkskysten! Må ha vært en spesiell opplevelse for deg å plutselig se den komme flyvende mot deg. Ting tyder på at havørna er i ferd med å finne seg til rette også i disse områdene. Dette blir spennende framover! :)

  SvarSlett
 4. Å få gode bilder av rovfugler uten åte er et vanskelig prosjekt ja, det er sikkert og visst. En flott opplevelse du deler med oss, og jeg likte det første godt. Må være flott å ha det på veggen for han/hun som eier hytta i bakgrunn. Er bare å kaste ut fisk som Svein Ove sier, så får vi kanskje se noen blinkskudd her på bloggen etterhvert.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. takk for kommentarer, skal fylle fryseren med makrell når makrellsesongen begynner, så får vi se om det ikke kan bli noen bedre bilder neste vinter

  SvarSlett
 6. Moro å treffe ørnen slik. Det samme skjedde for meg i januar. Vi har nå fått noen havørner der jeg bor. Første hekking i fjor, og i år skal jeg forsøke meg med fisk fra båten. Lykke til i Telemark også. Willy

  SvarSlett
 7. Tøfft å se Havørn på nært hold, mektig stor fugl.

  SvarSlett
 8. Flott fangst dette Morten. Artig når man får slike muligheter.

  SvarSlett
 9. Det er altid gøy å treffe på denne mektige fuhlen, fin serie.

  Ottar

  SvarSlett
 10. Hej Morten!
  Grattis till fina bilder på havsörnen, som du säger så är det inte enkelt utan åtel. Det är alltid lika kul och mäktigt att träffa på dessa stora fåglar.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 11. Artig at du fikk møte havørna på telemarkskysten, hadde vært moro om det hadde blitt hekking her i sør. Du får dra på skikkelig makrell fiske i jomfrulandsrenna og fylle fryseren, så er du klar til neste sesong:-)

  SvarSlett
 12. Ikke lett uten åte men har da klart å snike meg innpå havørn i Vesterålen og det var både spennende og herlig utfordrende! Har også ved rein tilfeldighet hatt kongeørn i drøy armlengdes avstand fra meg i det jeg runder ei bratt kolle....mektige spontane opplevelser :-)
  Første bildet hadde gjort seg på hytteveggen på hytta bak der som KBS nevnte :-)
  Rune

  SvarSlett
 13. takk for kommentarer, tror det er hekking men er ikke sikker, hadde vært morsomt å vist hvor unfuglen var merket.

  SvarSlett