søndag 10. februar 2013

Fugleportrett i hagen

Jeg er klar over at det er kjedelig med bilder av fugler på en gren men allikevel ble det meste av helgens fototid brukt til å ta fugleportrett. Ikke helt fornøyd med kamerainnstillingene mine så da er det greit å teste ting på enkle motiv. Nå er ikke dompappen det verste motivet en kan finne, flotte farger, tillitsfull og rolig. Flyttet seg ikke før jeg sa det var greit :)

Klikk på bildene for best mulig visning


12 kommentarer:

 1. To fine bilder av dompap, der jeg likte det første best. Er opptatt med å finne ut av kamerainstillingene selv. Har rotet lenge med kombinasjonen Mark IV og 300 m 3,8 non-IS, og har blant annet hatt det inne til reperasjon hos serviceproffen. Det ble en rimelig heftig regning, hvor det ble fikset på AF både på objektiv og kamera. Er fortsatt ikke helt fornøyd, hvor blant annet følgefokusen ikke holder et nivå jeg forventer. Det er dog nok av instillinger å sette seg inn i, så det er bare å finne frem til det som måtte være best for fuglefoto.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Jättefina bilder av det vackra domherreparet! :)

  SvarSlett
 3. Ser nå ut som at fokus treffer..
  herlige fugler dette...

  SvarSlett
 4. Synes dette ser svært bra ut Morten. Er det fokus du jobber med etter at kameraet var på service?

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Bo sliter med fokus, blir for mange bomskudd. ikke samme fokuspunkt på kort hold og langt hold så en må finne et kompromis og det tar tid.

   Slett
  2. Hei Morten. Jeg kjøpte for litt siden et program som heter Reikan Focal, her stiller man inn og pc gjør resten av jobben. Alt går av seg selv med Canon utstyr, og når testen er over blir man spurt om forandring skal gjøres i kameraet. Kanskje noe å sjekke ut, hvis aktuelt ta kontakt da jeg har link til side hvor man får rabatt. Hilsen Bo

   Slett
 5. Hei Morten,
  Slitsomt hvis man føler at en sliter med fokus, men gjelder det alle avstander med samme fokustype/fokuspunkt?
  Forøvrig bra fokustreff på dompapene :-)
  Rune

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Rune bruker bare senterpunktet, men riktig microfokus ser ut til å varierer med lys og avstand.

   Slett
 6. Hei Morten, kan slikt ha med kommunikasjon mellom linse og kamera å gjøre tru? Opplevde her om dagen at en god sjangs til å fotografere Hønsehauk gikk i dass pga noe jeg trur var kommunikasjonsproblemer pga konverter som ikke var 100% på plass i kneppet sitt. Funket bare halvveis liksom...skal se over renhetn på kontaktflater osv. Har ikke mye tid til foto for tiden så det ligger desverre på lav pri.

  SvarSlett
  Svar
  1. det er mange feilmuligheter, skal sjekke kontaktene, du kommer vel sterkere tilbake når solen begynner å varme.

   Slett
 7. Ikke kjedelig, nei - knallbilder!

  SvarSlett