søndag 11. desember 2011

Korte dager på Mølen

Nå begynner dagene å bli korte her i sør også, fantastisk lys når solen står opp men de fleste fuglene er borte. Stort sett bare måker, frøspisere og noen få besøkende fra nord.Det er imidlertid noen arter som ikke er så vanlige her på sommeren bla. Krykkje. Fanget denne mens noe av morgenlyset fortsatt hang i luften.Hauken forsøkte seg igjen men den ble jaget vekk av en illsint Kråke. Tøffe fugler Kråkene.


Søndagen ble benyttet til å utforske nye fuglefoto områder, bla. en gammel edelløvskog ikke langt fra Skien sentrum. Satser på spettbilder her til våren.Grenland fra Nord-Øst

14 kommentarer:

 1. Hei. Fin vinterstemning i det første. Ja, det blir korte dager nå men snart snur sola :)

  SvarSlett
 2. Flott stemning i Krykkjebildet Morten!
  Sånt varmer en havfuglskåder ;-)

  SvarSlett
 3. Behagelige fargetoner i krykkjebildet og flott himmel i åpningsbildet.
  Rune

  SvarSlett
 4. Flotte bilder dette Morten, likte landskapsbildene dine best denne gangen. Ikke mye fugl å se for tiden nei, men å planlegge neste sesong er spennende...

  SvarSlett
 5. Heisann!

  En fin blanding av landskap og fugler i flukt. Flott lys i de to første. Lurer litt på haukebildet ditt, syns den ser litt for kraftig ut til å være spurvehauk, spørs om det ikke er selveste hønsehauken du har festet til brikka.

  SvarSlett
 6. Det første bildene falt godt i smak her! Flotte greier.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer, til Jarl: må innrømme at jeg sliter litt med artsbestemmelse av hauker, ut fra størrelse og fjærdrakt kan det være en ung hønsehauk hann eller spurvehauk hunn. For meg er ikke dette noe ideelt bilde for artsbestemmelse. Når en tar bilde av hauker i flukt går det dessuten så fort og en er så konsentrert på å fokusere at en liksom ikke får noe inntrykk av fuglen. Mulig jeg var litt for kjapp fordi det normalt er en spurvehauk som jakter på denne plassen.

  SvarSlett
 8. flotte vinterbilder, nydelig stemning i det første, korte dager nå, denne høsten har det vært mye blåst vestpå og mørkt, herlig å se bilder med vinterlys.

  SvarSlett
 9. The last two photos are really good, especially because of the light and the resulting mood.
  Regards -Wolfgang

  SvarSlett
 10. Flotte Bilder, Morten!
  Det første bildet var fantastisk!
  Flotte skyformasjoner og lys! Sammen med livlig sjø!

  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 11. Fint på mølen vinterstid likte det første bilde best, fin stemning. Blir spennende og følge med på spett prosjektet.

  mvh
  Trond

  SvarSlett
 12. Fina bilder, vilken utsikt i den sista och den första bilden är helt fantastisk! sån vacker färg på himlen. Mvh Susanne

  SvarSlett
 13. Flotte bilder av fugl og fantastisk natur, likte alle men det første og siste blir favoritten.

  Ottar

  SvarSlett
 14. Hello,

  I love looking at your pictures, they are beautiful!
  Greetings from Canada,
  Louise

  SvarSlett